Scoreboard

Her kan du se, hvor godt deltagerne har klaret sig i forudsigelseskonkurrencen. Lige nu er det kun beregnet på baggrund af svaret på syv forudsigelser, så meget kan nå at ændre sig endnu.1 Vi vil løbende opdatere scoreboardet efterhånden som tiden går, og vi dermed kan vurdere flere af deltagernes forudsigelser.

Vi bruger Brier scores til at beregne hvor gode deltagernes forudsigeler er. Jo lavere en Brier-score, jo mere præcis en forudsigelse er deltagerne kommet med. Vi viser også en korrigeret Brie-score. Den tager højde for, hvornår deltagerne har svaret (konkret vægtes Brie-scoren op hvis man svarede senere, og dermed har haft lettere ved at forudse hvad der skete i slut maj).2

Udover de enkelte deltagere er det også muligt at se hvordan vores aggregering af brugernes svar har klaret sig. Det er også muligt at se, hvordan grupper af deltagere (fx. forskere) har klaret sig. Hvis man vil have et overblik over det, så kan man rangere på kollonen grupper.3


  1. De syv spørgsmål er: 1) “Hvor stort et antal dødsfald med en COVID-19 infektion der have været den 31. maj 2020 i Danmark?”, hvor det korrekte svar er “Mellem 550 og 650”, 2) “Hvor mange vil være indlagt på en intensiv afdeling med en COVID-19 infektion den 31. maj 2020?”, hvor det korrekte svar er “Under 50”, 3) “Vil Superligaen genstarte, så der spilles mindst en kamp, inden d. 1. juni?”, hvor det korrekte svar er “Ja”, 4) “Hvornår åbner Tivoli i København?”, hvor det korrekte svar er “Mellem 1. juni 2020 og 1. juli 2020”, 5) “Hvor mange vil være indlagt på en intensivafdeling med en COVID-19 infektion den 30. juni 2020?”, hvor det korrekte svar er “Under 50”, 6) “Hvornår ændrer Udenrigsministeriet deres rejsevejledning, således at de ikke længere fraråder alle ikke-nødvendige rejser til udlandet og opfordrer danske rejsende, der befinder sig ude i verden til at tage hjem?”, hvor det korrekte svar er “Før 1. juli 2020”, og 7) “Hvor mange fuldtidsledige i procent af arbejdsstyrken vil der være i maj 2020?”, hvor det korrekte svar er “Mellem 5 og 7 procent”.

  2. Helt konkret har vi kørt en lineær regression på Brier-scoren, der viser at Brier-scoren i gennemsnit forbedres med 0.035 for hver dag ekstra, man har til at svare, og at der var et hop på 0.06 efter Mette Frederiksen’s pressemøde d. 7 maj. Dette lægges til den enkeltes Brier-score. For de enkelte aggregerede grupper bruges gennemsnittet (fx. den gennemsnitlige svardato) til korrektionen.

  3. Der skelnes mellem forskere generelt og eksperter i COVID-19, der er eksperter, som fremgår af universiteternes lister over forskere i COVID-19.