SAMMEN OM AT FORUDSIGE COVID-19

Martin Vinæs Larsen & Jacob Nyrup, Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet
October 5, 2020

Coronavirus har gjort verden til et mere uforudsigeligt sted. Det gælder også i Danmark. Spørgsmål som “kan jeg komme på ferie til sommer?”, “hvor mange arbejdsløse er der om to måneder?” eller “kollapser det danske sundhedsvæsen inden jul?”, der før kunne besvares klart og med meget lille usikkerhedsmargin, virker nu næsten umulige at svare på.

Formålet med dette projekt er at aggregere vores fælles indsigt så det bliver muligt at forudsige COVID-19 epidemien med mere præcision, end det er muligt lige nu.

Vi har indsamlet forudsigelser fra over 300 danskere om hvilke konsekvenser COVID-19 epidemien vil have (indsamlet i to runder - start maj og start juni 2020). Halvdelen af deltagerne er enten forskere, journalister eller embedsmænd. Den anden halvdel er almindelige danskere, der har haft lyst til at konkurrere med eksperterne. Du kan selv være med ved at klikke her - dog tæller dine svar på spørgsmålene, hvor vi kender svaret indenfor den næste uge ikke med. Du kan læse mere om undersøgelsen her.

Du kan klikke på teksten for at hoppe direkte til den del:

Forudsigelser

Sundhed

Dødsfald

Antal indlagte

Lockdown og vaccine

Økonomi

Politik